För ökad medvetenhet hos individ, organisation och samhälle

 

Stiftelsen Ekskäret verkar för medvetandeutveckling, livslångt lärande och nyfiket utforskande möten med gränsöverskridande perspektiv.

Vår övertygelse är att personlig medvetandeutveckling bidrar, inte bara till långsiktig och hållbar utveckling av individen själv, utan också av organisationer och samhälle. Vi vill stärka individens förmåga till perspektivtagande, medkänsla, komplexitetsmedvetenhet och samskapande, dvs grundläggande förmågor för medvetandeutveckling. Med ett ökat ansvar och ett utvecklat ledarskap, både på individnivå och i företag och organisationer, kan vi tillsammans driva den förändring som är nödvändig för att bemöta dagens och morgondagens samhällsutmaningar.

Stiftelsen Ekskäret är en fristående, icke vinstdrivande organisation som i huvudsak bedriver sin verksamhet på två arenor; Ekskäret Klustret i Stockholm city och Ön Ekskäret i Stockholms skärgård. I våra olika initiativ erbjuder vi människor i alla åldrar möjligheter att delta på personliga utvecklingsresor och genom att arrangera olika events vill vi nyfiket utforska och öppna upp för nya perspektiv. 

Aktuellt

Skärmavbild 2018-06-01 kl. 15.37.50.png

Ön Ekskäret i Dagens Nyheter 

Just nu pågår Fotbolls-VM i Ryssland. Visste ni att för ca 20 månader sedan samlades svenska fotbollslandslaget på ön Ekskäret för jobba med teambuilding och bli ett lag? I en lång artikel i Dagens Nyheter berättar förbundskaptenen Janne Andersson om varför de valde Ekskäret och vad som hände under dagarna på ön.

lager nyhetsbrev sommar.jpg

Vårt nyhetsbrev

I sommarens nyhetsbrev berättar vi om vad som hänt under vinter/vår, vad vi har på gång och du kan ta del inspirerande material vi skapat i form av föreläsningar och poddar. 

Livskunskapsläger för unga

Protus sommarläger är ett tryggt, religiöst och politiskt obundet sammanhang där 14-16-åringar får möjlighet att diskutera viktiga livsfrågor utan färdiga svar - en helhetsupplevelse där lekar, gruppövningar och diskussioner varvas med friluftsaktiviteter såsom bad, paddling och båtutflykter.