För ökad medvetenhet hos individ, organisation och samhälle

 

Stiftelsen Ekskäret verkar för medvetandeutveckling, livslångt lärande och nyfiket utforskande möten med gränsöverskridande perspektiv.

Vår övertygelse är att personlig medvetandeutveckling bidrar, inte bara till långsiktig och hållbar utveckling av individen själv, utan också av organisationer och samhälle. Vi vill stärka individens förmåga till perspektivtagande, medkänsla, komplexitetsmedvetenhet och samskapande, dvs grundläggande förmågor för medvetandeutveckling. Med ett ökat ansvar och ett utvecklat ledarskap, både på individnivå och i företag och organisationer, kan vi tillsammans driva den förändring som är nödvändig för att bemöta dagens och morgondagens samhällsutmaningar.

Stiftelsen Ekskäret är en fristående, icke vinstdrivande organisation som i huvudsak bedriver sin verksamhet på två arenor; Ekskäret Klustret i Stockholm city och Ön Ekskäret i Stockholms skärgård. I våra olika initiativ erbjuder vi människor i alla åldrar möjligheter att delta på personliga utvecklingsresor och genom att arrangera olika events vill vi nyfiket utforska och öppna upp för nya perspektiv. 

Aktuellt

Utveckla dig själv på ön Ekskäret

Vill du utforska vad som är viktigt för dig och hur du kan leva i en meningsfull riktning? Vill du ha tid, distans och hjälp att reflektera över vad som driver dig, vad som får dig att må bra och vad som gör att du känner meningsfullhet i livet? Då är vår helgkurs7-9/12 på Ekskäret kanske nått för dig?

Läs mer om vår kursverksamhet!

Skärmavbild 2018-06-01 kl. 15.37.50.png

Ön Ekskäret i Dagens Nyheter 

Visste ni att svenska fotbollslandslaget samlades på ön Ekskäret inför VM-kvalet för jobba med teambuilding och bli ett lag? I en lång artikel i Dagens Nyheter berättar förbundskaptenen Janne Andersson om varför de valde Ekskäret och vad som hände under dagarna på ön.

Läs artikeln på DN.se!

gbg_host.jpg

Kurser i självledarskap i Stockholm

I samarbete med Folkuniversitetet arrangerar vi under fyra kvällar olika kurser för dig som vill utveckla din förmåga att leda dig själv och att ta beslut i linje med vad som är viktigt för dig. Nästa kurs startar i oktober.

Läs mer om vår kursverksamhet!

sthlm_host2.jpg

Ny kurs om berättandet och lyssnadet

I samarbete med Folkuniversitetet i Stockholm arrangerar vi under tre kvällar en kurs för dig som vill utveckla din förmåga att lyssna och berätta. Vi utforskar och lär utifrån metoden Relational Storytelling. Nästa kurs startar i november.

Läs mer om vår kursverksamhet!

lager nyhetsbrev sommar.jpg

Vårt nyhetsbrev

I vårt senaste nyhetsbrev berättar vi om vad som hänt under sommaren, vad vi har på gång och du kan ta del inspirerande material vi skapat i form av föreläsningar och poddar.

Läs nyhetsbrevet!