För ökad medvetenhet hos individ, organisation och samhälle

 

Stiftelsen Ekskäret verkar för medvetandeutveckling, livslångt lärande och nyfiket utforskande möten med gränsöverskridande perspektiv.

Vår övertygelse är att personlig medvetandeutveckling bidrar, inte bara till långsiktig och hållbar utveckling av individen själv, utan också av organisationer och samhälle. Vi vill stärka individens förmåga till perspektivtagande, medkänsla, komplexitetsmedvetenhet och samskapande, dvs grundläggande förmågor för medvetandeutveckling. Med ett ökat ansvar och ett utvecklat ledarskap, både på individnivå och i företag och organisationer, kan vi tillsammans driva den förändring som är nödvändig för att bemöta dagens och morgondagens samhällsutmaningar.

Stiftelsen Ekskäret är en fristående, icke vinstdrivande organisation som i huvudsak bedriver sin verksamhet på två arenor; Ekskäret Klustret i Stockholm city och Ön Ekskäret i Stockholms skärgård. I våra olika initiativ erbjuder vi människor i alla åldrar möjligheter att delta på personliga utvecklingsresor och genom att arrangera olika events vill vi nyfiket utforska och öppna upp för nya perspektiv. 

Aktuellt

fb_eventmoderna8.jpg

Hantera framtiden 5 dec

Vilka förmågor behöver vi för att möta morgondagens utmaningar? Det utforskar vi den 5:e dec när vi tillsammans med Karolinska Institutets Centrum för Social Hållbarhet bjuder in till heldagskonferensen 'Konsten att hantera en föränderlig värld' med några av Sveriges främsta forskare.

tavling.jpg

Tävling för unga och vuxna

Vad önskar DU att du lärt dig i skolan? Ungdomsföreningen Protus undrar i tävlingen #önskarjaglärtmigiskolan vilka insikter som du skulle velat ge till dig själv som ung. Bästa bidrag vinner ett läger värt 6000kr.

skola_forelas2.jpg

En meningsfull skola?

Den 23:e nov berättar Kim Törnqvist och Pamela von Sabljar om hur de i Bättre Skolor arbetar med lärare och skolledare för att göra skolor till mer välmående, meningsskapande och hållbara verksamheter. En del av föreläsningsserien 'Världen vi skapar' vars syfte är att lyfta nya perspektiv och sätt att forma världen på. 

Skärmavbild 2017-11-12 kl. 22.42.30.png

Grundkurs i självledarskap

Vill du utforska vad som är viktigt för dig och hur du kan leva i en meningsfull riktning? Vill du unna dig själv en paus från vardagen i vacker skärgårdsmiljö? Då är vår grundkurs den 24-26 november för dig!