SIME Consciousness

Sime Consciousness är en årlig konferens med fokus på medvetet ledarskap, lycka, jag-utveckling och hur vi lever, leker och arbetar i en allt mer komplex värld. 

Den 31 maj 2016 anordnades den första konferensen på Rival Stockholm. Dagen fokuserade på modernt ledarskap, lycka, jag-utveckling och hur vi lever, leker och arbetar i en allt mer komplex värld. SIME Consciousness anordnas av SIME tillsammans med Stiftelsen Ekskäret. Nästa konferens planeras under våren 2017.

Se filmen från Sime Consciousness i maj 2016!

Världen förändras och blir allt mer komplex, teknologi ritar om traditionella sanningar i rekordfart och förändring har blivit ett normaltillstånd i det uppkopplade samhället. Ett samhälle där vi verkar bli rikare - men olyckligare. Vi blir friskare - men mer deprimerade. Mer uppkopplade - men allt ensammare. Med en sådan utveckling måste man ifrågasätta om de gamla sanningarna fortfarande fungerar.

Vi tror att vi måste tänka nytt och utmana hur vi arbetar och hur vi mäter framgång. Och istället skapa ett samhälle som är anpassat för våra framtida utmaningar. Vi är övertygade om att det i denna era av paradoxer krävs en ny typ av ledare och bolag, som inte har som affärsidé att exploatera planeten, utan istället förbättra den. Vi tror att vägen till framgång, vårt välmående och en bättre gemensam agenda startar med en inre resa.

 

Ola Ahlvarsson guidade oss genom en dag med tankeväckande och inspirerande inslag. Se nedan.

Länkar:
Pressmeddelande Den inre resan mot bättre ledarskap - ett nytt eventkoncept
Agenda med innehåll
Artikel i DI weekend Mindfulness utan flum