Retreats på Ekskäret

Vi erbjuder retreats med personlig utveckling ute på vår privata skärgårdsö Ekskäret!

På våra retreats får du tid för reflektion, utveckling och avslappning i vacker skärgårdsmiljö. Under din vistelse äter du vegetarisk mat av hög kvalitet, bor i ett rum med havs eller skogsutsikt och kan njuta av bastu eller en promenad runt ön.

Grund och fortsättning i personlig utveckling

Det gemensamma programmet leds av fyra Ekskäret volontärer som bidrar med aktiviteter och övningar för din personliga utveckling. Under ett retreat får du tid och hjälp att reflektera över nya perspektiv på dig själv och ditt liv. Vi erbjuder idag retreats med två olika program:

Grunder i personlig utveckling: Utforska vad som är viktigt för dig och hur du kan leva i en meningsfull riktning samt hur du kan skapa mer välmående för dig själv och andra.

Fortsättning i personlig utveckling: Utforska hur du lever dina värderingar samt hur nya perspektiv på dina handlingar och mönster kan hjälpa dig att gå från veta till göra!

Teorier och forskning används som inramning av kursernas huvudmoduler men annars använder vi ett upplevelsebaserat upplägg, vilket innebär att du leds genom en balanserad process av olika övningar, samtal och tid för egen reflektion. Ett upplevelsebaserat upplägg gör våra aktiviteter meningsfulla oavsett tidigare erfarenheter och personliga intentioner. Kurserna är öppna och tillgängliga för alla som vill avsätta tid för reflektion och möten med sig själv och andra människor.

Maten

Maten är en viktig del av våra retreats då den bidrar med näring och energi till reflektion, aktiviteter och samtal. Hushållande av resurser och medvetenhet kring matens ursprung och hur den påverkar hälsa och miljö är viktigt för oss. Vår kock lagar därför näringsrik mat från i huvudsak växtriket tillagade från grunden med ekologiska och oprocessade råvaror.

Ön

Ön Ekskäret ligger mitt i Äpplarö naturreservat i Stockholms mellanskärgård, ungefär en kilometer norr om Finnhamn och i höjd med Ljusterö. Ön är tillräckligt stor för att du ska hitta en alldeles egen plats för reflektion och samtidigt lagom liten för nära gemenskap och goda samtal. På Ekskäret finns inga andra besökare än de personer man är där tillsammans med. Det skapar en känsla av samhörighet och ger avskildhet och ro.