Back to All Events

Moving Stories - nytt år, nya berättelser.


Moving Stories  – nytt år, nya berättelser.

Vilken berättelse vill du vara med och skapa, för dig och vår omvärld, under 2017?

Välkommen till en helg där vi genom ord och rörelse utforskar kraften i våra berättelser tillsammans med Helena Kallner och metoden Relational Storytelling.

Helgen vänder sig till dig som är intresserad av samverkan mellan personlig utveckling och samhällsutveckling, och kommer att ge dig konkreta verktyg för att leda dig själv och andra. Upplevelsebaserade övningar och nyfiket utforskande varvas med teori och samtal. Det kommer också att bli gott om tid för gemenskap, att bara vara på ön, att njuta av en bastu och den fantastiska maten samt välbehövlig eftertanke och reflektion.  Allt för att ge dig en god start på 2017! 

Bakgrund

Helena Kallner har en bakgrund som folkhälsovetare och etnolog samt arbetar som gestaltterapeut och undervisar både i Sverige och utomlands. Helena specialiserar sig på hur vi relaterar och kommunicerar via kropp och rörelse samt engagerar sig för kopplingen mellan personlig utveckling och samhällsutveckling.

Relational Storytelling är en metod där vi delar våra historier och övar närvaro, medkänsla, vår förmåga att lyssna och sätta ord på hur vi berör och påverkar varandra. Metoden syftar till att göra oss mer medvetna om hur vi lever våra värderingar, och hur vi genom att dela våra personliga berättelser kan öka vår känsla av sammanhang och gemenskap och påverka den stora berättelsen om vår samtid.

En stor del av vårt berättande sker icke-verbalt, t.ex. genom gester, rörelser och tonfall. Därför kommer vi även utforska kinestetisk resonans – hur vi upplever andra, oss själva och den situation vi befinner oss genom rörelse. När vi bekantar oss mer med hur våra rörelser påverkar vår upplevelse kan vi bli mer flexibla i vårt sätt att förhålla oss till en komplex omvärld.

Praktiskt

Gemensam avfärd på fredagen 20/1
Buss med avgång kl. 16:20 från Danderyds Sjukhus (Stockholm)

Gemensam hemfärd på söndagen 22/1
Ankomst med buss kl. 17:30 till Danderyds Sjukhus

OBS! Du betalar själv resan till och från Ekskäret. För detta behöver du kort eller kontanter för båtresa (75kr/tur) och ett SL-kort laddat med minst 60kr alternativt två SL-engångskort med enkelbiljetter för bussresorna.

Anmälan och pris

Externt deltagarpris
1950kr inkl moms

Internt deltagarpris - för medlemmar på Ekskäret Klustret och Tech Farm samt ledare på Protus och Alv
1450kr inkl moms

I deltagarpriset ingår eget rum med fin utsikt över hav eller skog, alla måltider, tillgång till hela anläggningen inkl bastu, lakan och handdukar, städning samt kursmaterial och workshops. Resan ingår ej.