Back to All Events

Matlagningskurs med Växthuset


En kreativ matlagningskurs med Växthuset!

Vill du utveckla din matlagning och lära dig mer om hållbar, grön och kreativ mat? Växthuset, vårt uppskattade kökskoncept, bjuder in till en helg där du tillsammans med andra får skapa maträtter fulla av liv, färg och smak som sedan avnjuts gemensamt.

Nyfiket utforskande av hållbar mat
Matlagningen sker i en tillåtande och trygg miljö bortom rätt och fel och statiska recept. Individens kreativitet och gruppens samspel står i fokus, liksom hushållandet av resurser och medvetenhet kring matens ursprung och påverkan på hälsa och miljö.  

Kursupplägg
Dagarna inleds med att väcka kropp och sinne genom meditation, yoga eller qigong. Därefter skapar vi måltider tillsammans, uppdelade i två team. Maten lagas i Ekskärets professionella kök med vacker utsikt över havsbandet.

Matlagningspassen varvas med diskussioner och övningar där vi bland annat utforskar vår relation till mat och matlagning, i syfte att öka vår medvetenhet kring maten och oss själva.

Måltiderna äter vi tillsammans i den vackra matsalen eller utomhus om vädret tillåter. Det kommer också finnas tid att njuta av den sköna naturen, ta en promenad runt ön och bada vedeldad bastu.

Pris (inkl. mat, boende i enkelrum samt båtresa till och från Ekskäret)
3500 kr inkl moms

Earlier Event: October 25
Protuscafé, Stockholm
Later Event: November 2
Protus: Ledarutvecklingsdagar