Föreläsningsserien 'Världen vi skapar'

'Världen vi skapar' är Stiftelsens Ekskäret nya föreläsningsserie med syftet att lyfta nya perspektiv och sätt att forma världen.

Vi bjuder löpande in föreläsare och tänkare från olika fält som, på Klustret eller andra arenor, delar med sig av sin aktuella kunskap kring hur vi människor kan vara med och bidraga till ett mer medvetet och hållbart samhälle. 

På gång

paul_fb.jpg

Satkaya Education och spiritualitet

Den 17:e jan träffar vi Paul Lloyd Robson på Klustret som delar med sig av hur han ser på spiritualitet och varför han grundat Satkaya Education - vars grund är västerländsk filosofi/vetenskap blandat med tekniker från öst. Föreläsningen är på engelska. 

Läs mer och anmäl dig på http://bit.ly/2FlTgWZ!

 
 

Tidigare föreläsningar

Sixten.png

Vad är Transcendental Meditation?

Läraren Sixten Olovsson berättade om vetenskapen bakom Transcendental Meditation (TM) och hur meditationsformen påverkar både utövare och människor omkring dem.

Klipp från föreläsningen inom kort.

Michael.png

Initiativet - ett annorlunda parti?

Michael Wernstedt delade med sig av vad som driver honom och hur det nya partiet Initiativet, där Michael är partiledare, planerar att driva politik på ett annorlunda sätt.

Klipp från föreläsningen inom kort.

 

Hur skapar vi en mer meningsfull skola?

Kim_Pamela.png

Kim Törnqvist och Pamela von Sabljar berättade om hur de i Bättre Skolor arbetar med lärare och skolledare för att göra skolor till mer välmående, meningsskapande och hållbara verksamheter.

Klipp från föreläsningen inom kort.

Co-Living - att bo och utvecklas tillsammans

Fredrik2.png

Fredrik Forss, co-founder och VD på Tech Farm, berättade om sina erfarenheter av att bygga och leva i världens första co-living med avsikt att hjälpa människor i sin personliga utveckling och därigenom samskapa ett mer medvetet samhälle. 

Klipp från föreläsningen inom kort.

 

Integration och erfarenheter från 'Sverige 3.o'

Navid Modiri delade med sig av erfarenheter från Sverige 3.0, deras trivselregler och inkluderande samtalsprinciper. Tillsammans pratade vi bl.a. om "de olikheter vi har och hur lika vi är", samarbetsmaratons och att "allt är påhittat". 

Läs mer om Sverige 3.0 här, www.sverigetrepunktnoll.com!

Ledarskap och nödvändigheten av transformation

Leg. psykologen Marika Ronthy berättade om 'Ledarintelligens', begreppet själslig intelligens (SQ) och vikten av ett mer empatisk ledarskap.Hon berättade om teorin om 'Ledarintelligens' utifrån en studie med 137 ledare, begreppet själslig intelligens (SQ) och vikten av ett mer empatisk ledarskap.