Föreläsningsserien 'Världen vi skapar'

'Världen vi skapar' är Stiftelsens Ekskäret nya föreläsningsserie med syftet att lyfta nya perspektiv och sätt att forma världen. Vi bjuder löpande in föreläsare och tänkare från olika fält som delar med sig av sin aktuella kunskap kring hur vi människor kan vara med och bidraga till ett mer medvetet och hållbart samhälle. 


Fredrik Forss om Co-Living 

fredrik_test4.jpg

Den 8:e november träffade vi Fredrik Forss, co-founder och VD på Tech Farm som berättade om sina erfarenheter av att bygga och leva i världens första co-living med avsikt att hjälpa människor i sin personliga utveckling och därigenom samskapa ett mer medvetet samhälle. Vi kommer inom kort uppdatera med bilder och berätta mer.

Läs mer och anmäl dig här, https://vrlden-vi-skapar-co-living.confetti.events!


Navid Modiri om 'Sverige 3.o'

Den 21 september besökte föreläsaren och författaren Navid Modiri Klustret och delade med sig av erfarenheter från initiativet 'Sverige 3.0'.

Navid berättade om sin livsresa, om initiativet och dess trivselregler och inkluderande samtalsprinciper. Efter föreläsningen pratade vi tillsammans bl.a. om "de olikheter vi har och hur lika vi är", samarbetsmaratons och att "allt är påhittat".

Läs mer om Sverige 3.0 här, www.sverigetrepunktnoll.com!


Marika Ronthy om 'Ledarintelligens'

Först ut i föreläsningsserien var leg.psykologen Marika Ronthy. Den 14 september träffade hon en nyfiken grupp på Klustret där hon berättade om teorin om 'Ledarintelligens' utifrån en studie med 137 ledare.

Efter föreläsningen pratade vi tillsammans om bl.a. själslig intelligens (SQ) och vikten av ett mer empatisk ledarskap.