DSC_7410.JPG
 
 

Vill du laga mat med skärgårdsutsikt?

Vår nuvarande kock slutar hos oss för att lägga mer tid på sitt företag. Så nu söker vi dig som vill överta hennes uppdrag som kock på Ekskäret.

Om Ekskäret

Ön Ekskäret strax norr om Finnhamn drivs av Stiftelsen Ekskäret som arbetar för att skapa nyfiket utforskande möten, utbildningar och initiativ för personlig utveckling och samhällsutveckling. Vi gästas av en stor bredd mycket spännande organisationer och företag och arbetar med upplevelsebaserat lärande på vetenskaplig och beprövad grund.

Verksamheten sträcker sig från ungdomsläger i livskunskap till vuxenutbildningar, möten och konferenser och genomförs tillsammans med noga utvalda kunskapspartners från näringsliv, akademi och ideell sektor. Vi brukar säga att Stiftelsen Ekskäret en är en plattform och katalysator för individer och organisationer som vill utvecklas i att leda sig själva, sin organisation och för ett hållbart samhälle. 

Ekskärets köksverksamhet

För varje besök på ön Ekskäret kommer du som kock ut och lagar maten. Du bor i ett eget litet hus på ön under dina arbetspass, reguljär trafik finns från Ljusterö. På Ekskäret tillagas maten med ett medvetet hållbarhetstänk och med besökarna i fokus. Normalt varar passen 1-4 dagar i sträck med ledighet där emellan, historiskt har det inte varit besök under jul och nyår och inte heller under ren högsommarperiod.

Vi har på ön en tältkåta där vi ibland serverar enklare måltider. Köket är litet men modernt och upplevs som funktionellt. Vi är måna om att köket på Ekskäret drivs ansvarsfullt och bidrar till alla besökares helhetsupplevelse. Därför lagar vi mat med mycket kreativitet, gärna vegetarisk som många gäster önskar, och strävar såklart alltid efter att använda färska säsongsbaserade, närodlade och ekologiska råvaror.

Då det är en liten arbetsplats kommer du få sköta hela kedjan från kontakt med gäst angående menyförslag, inköp, tillagning och disk. Normalt serveras maten som buffé  och är det många gäster så hjälps vi åt att hitta en assistent som kan hjälpa till. 

Din profil

Vi tror att du är social, flexibel och självgående både vad gäller arbetstider och som person, vi tror att det här inte är ett stressigt kockjobb, utan med god planering är väldigt stimulerande. Gästerna upplever dig som värd och ger dig direkt feedback. Vi erbjuder dig ett heltidsarbete men det kan bli aktuellt med någon form av justering för mer och minustid.

Är du intresserad?

Skicka oss ditt CV och personligt brev. Dina personliga egenskaper är viktiga så försök övertyga oss om varför just du vill jobba med oss. Tveka heller inte att höra av dig om du har några frågor eller vill ha mer information!

Kontakt:
Lise-Lotte Johansson
Koordinator
Tel: 076-948 66 64
E-post: lise-lotte@ekskaret.se